Meneer bent u er al uit? “Waaruit?” Heeft u al bepaald op welke partij u gaat stemmen? “Waarom zou ik nog stemmen? Er verandert toch niks!”  Hoe vaak hebben we dit al niet gehoord..? 

Het is een gevolg van een gemeenteraad die al te lang bestuurt. Enkel de jurken en stropdassen veranderen iedere 4 jaar op de verkiezingsposters.

  • Voelt men zich niet betrokken > dan is er geen interesse
  • Vindt men geen gehoor > dan verliest men vertrouwen
  • Mag men niet meedoen of wordt men de mond gesnoerd tijdens de enige mogelijkheid tot inspraak > dan is er geen respect

Hoe gaan we er voor zorgen dat de inwoners zich de komende periode echt gaan verdiepen in de lokale politiek? Door ze de komende jaren te betrekken bij de processen en door hun taal te spreken.

DAB wil een raadsprogramma samenstellen met alle partijen uit de ‘nieuwe’ gemeenteraad nog voor de coalitie gevormd wordt. Iedere partij benoemt de punten die zij de komende periode wil behandelen. Wanneer er dan een coalitie wordt gevormd, kent iedereen de wensen van de gehele raad. Op deze manier wordt iedere inwoner van Blaricum vertegenwoordigd. De klassieke vorm van coalitie versus oppositie zal op die manier zoveel mogelijk worden beperkt en de deur naar breed gedragen plannen en probleemoplossing openen.

Hopelijk hebben we dan bij de volgende verkiezingsperiode geen drang meer om plotseling alles mogelijk te maken. Dit omdat we dat samen de afgelopen jaren al hebben bereikt. 

Hopelijk voelt men dan ook geen behoefte meer om zich alle moties van de afgelopen jaren toe te eigenen…terwijl men weet, dat je als enkele partij, toch echt een meerderheid moet vormen met overige partijen. Het belang van de inwoners moet altijd voorop staan. Het ego van een partij of raadslid mag nooit een rol spelen.

DAB heeft respect voor wat er de afgelopen vier jaar is bereikt door de gemeenteraad. Hiervoor danken wij alle leden van de raad en het college van B&W.  

DAB wil de komende jaren samenwerken, in alle redelijkheid en volgens de wettelijke regels. Wij zien de komende raadsperiode dan ook met vertrouwen tegemoet.

Ps. die man op straat is sinds woensdag 14 maart lid geworden van Democratisch Alternatief Blaricum 😉